latinica  ћирилица
07/07/2018 |  12:38 | Autor: RTRS

SP- Dva meča za kartu za polufinale

Drugi polufinalni par Svjetskog prvenstva u Rusiji saznaćemo danas kada svoje mečeve odigraju Hrvatska i Rusija, odnosno Engleska i Švedska. Prvi polufinalni par je već poznat, a čine ga Belgija i Francuska.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018. -
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018.

Na današnjem rasporedu prvo će na megdan izaći Švedska i Engleska čiji meč počinje u 16.00 časova na Kosmos Areni u Samari.

Englezi su stigli na korak do polufinala što bi bio ogroman uspjeh s kojim bi nadmašili očekivanja pošto je ovaj tim sačinjen od igrača koji generalno nemaju naročito iskustvo na velikim takmičenjima. Švedska je reprezentacija koja ne odgovara Englezima. Naime, Gordi Albion ima samo dvije pobjede u 15 utakmica protiv Švedske koja traži svoje prvo polufinale SP nakon 1994. godine.

Šveđani igraju svoje peto četvrtfinale na svjetskim prvenstvima, a do sada su tri puta izborili polufinale.

Meč između Hrvatske i Rusije počinje u 20.00 sčasova na Olimpijskom stadionu u Sočiju. Ove dvije reprezentacije su se do sada susrele tri puta, jednom je slavila Hrvatska, dok su dva meča okončana neriješeno.

Za obje reprezentacije ovo je najveća šansa generacije, meč koji spada među najvažnije u istoriji ovih selekcija, pa je razumljivo da je euforija u Hrvatskoj i Rusiji na vrhuncu.

Domaćin nikada ranije nije prošao grupnu fazu na SP od kako nosi ime Rusija, a kao SSSR igrao je polufinale 1966. godine. Hrvatska je do sada samo jednom prošla grupnu fazu na SP - 1998. godine kada je bila treća.

Prvo polufinale Francuska i Belgija igraju 10. jula. Drugi polufinalni meč u kojem će se sastati pobjednici današnjih utakmica igraće se 11. jula. Meč za treće mjesto zakazan za 14. juli, a veliko finale je 15. jula.