latinica  ћирилица
07/07/2018 |  22:54 ⇒ 22:54 | Autor: RTRS

Hrvatska preko penala do polufinala!

Reprezentacija Hrvatske je poslednji polufinalista Mundijala u Rusiji. "Vatreni" su u izuzetno zanimljivoj utakmici savladali domaćina Rusiju tek poslije izvođenja jedanaesteraca (6:5), a nakon 120 minuta igre bilo je 2:2.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2018.  (Foto: Sputnik / Vladimir Pesnya) -
Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2018. (Foto: Sputnik / Vladimir Pesnya)

U penal seriji Subašić je odbranio udarac Smolovu, dok je Fernandez promašio gol, a s druge strane Akinfejev je zaustavio udarac samo Kovačiću i Hrvati su nakon pogotka Rakitića poletjeli jedan drugom u zagrljaj.

Poslije 90 minuta igre rezultat je glasio 1:1, a u produžecima su viđena još dva pogotka. Hrvatska je preokrenula u 101. minutu preko  Domogoja Vide nakon kornera, kada je  glavom sa 10 metara pogodio mrežu Akinfejeva. Ali Rusi se nisu predavali, i u 114. minutu fantastičan centaršut DŽjube iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, a Mario Fernandes sjajno skače u petercu i glavom poravnava rezultat.

Hrvatska će u polufinalu ići na Englesku, koja je nešto ranije savladala Švedsku (2:0), a drugi polufinalni par čine Francuska i Belgija.

U 31. minutu eksplozija oduševljenja na stadionu u Sočiju! DŽjuba i Čerišev su sami izigrali petoricu Hrvata u sredini terena, a onda je Čerišev nakon duplog pasa fantastičnim udarcem lijevom nogom sa oko 18 metara, uprkos dvojici čuvara za petama, poslao loptu u same rašlje za 1:0. Subašić je samo pogledom ispratio loptu u mrežu.

Ipak, šok Hrvata nije dugo trajao jer već u 40. minutu bilo je 1:1.

Strinić je poslao sjajnu loptu u prostor za Mandžukića na praznoj lijevoj strani, napadač Јuventusa utrčava u kazneni prostor, podiže loptu na peterac gdje utrčava Kramarić i glavom trese mrežu iza nemoćnog Akinfejeva.

U 60. minutu mnogo sreće za Rusiju! Perišić je šutirao sa 5-6 metara, savladao je Akinfejeva, pogađa stativu, a lopta se duž gol linije odbija u polje, i ostaje 1:1, rezultat kojim je završen regularni dio utakmice.