latinica  ћирилица
08/07/2018 |  11:13 ⇒ 09/07/2018 | 07:40 | Autor: SRNA

Dačić u ponedjeljak u Londonu na Samitu o zapadnom Balkanu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovaće u ponedjeljak na sastanku šefova diplomatija u okviru Samita o zapadnom Balkanu u Londonu.
Ivica Dačić - Foto: TANЈUG
Ivica DačićFoto: TANЈUG

Dačić će na plenarnoj sjednici predstaviti prioritete Srbije u regionalnoj saradnji, te činjenice o napretku koji je ostvaren u reformskim procesima i napretku na putu evropskih integracija, najavljeno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Predviđena je i diskusija o problemima nasljeđa i izvještavanja o bilateralnim problemima, pitanjima od značaja za bezbjednost regiona, kao i pitanjima migracija, u kojoj će šef srpske diplomatije aktivno zastupati interese Srbije.

U radu samita učestvovaće ministri spoljnih poslova zapadnog Balkana i predstavnci Njemačke, Austrije, Francuske, Italije, Poljske, Slovenije i Hrvatske, kao članica EU, koje učestvuju u aktivnostima u okviru "Berlinskog procesa".

Dačić će prisustvovati i parafiranju Sporazuma o sjedištu Sekretarijata transportne zajednice, koje će biti u Beogradu, što je jedan od konkretnih rezultata postignutih nakon prošlogodišnjeg Samita o zapadnom Balkanu u Trstu.