latinica  ћирилица
08/07/2018 |  11:14 ⇒ 19:44 | Autor: SRNA

Špirić: Opozicija iselila Podrinje, pa sad juriša na Krajinu

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je danas da opozicija na čelu sa SDS-om "nastavlja da destabilizuje Republiku Srpsku baš kao što je to činila i 2004. godine praveći spiskove kojima sada mašu bošnjačka udruženja i prijete njemačkim tužilaštvom i progonom Srba".
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

"Umjesto da traže način kako da zaštite ono malo Srba u Podrinju koje su svojim vladanjem iselili, opozicija juriša na Krajinu i Banjaluku. Zna se čije su radne grupe pravile spiskove 2004. godine da bi se dodvorili visokom predstavniku i međunarodnoj zajednici", rekao je Špirić Srni.

On je dodao da se, takođe, zna i vidi da bi SDS nastavio istim metodama kada bi kojim slučajem dobio glasove u oktobru.

"Ova je opozicija svojom vladavinom do 2006. godine pokazala narodu da nikada više ne treba biti vlast u Republici Srpskoj, jer ih je izdaja i podaništvo krasilo tada kao što ih krasi i sada u institucijama u Sarajevu", naglasio je Špirić.

On ističe da je "sreća što srpski narod zna da bošnjačka udruženja i razna tužilaštva prijete spiskovima koje je pravio SDS".

"Јasno je narodu da je jedina brana Republike Srpske od bujica napada i izvana i iznutra jedino SNSD na čelu patriotskog bloka", zaključio je Špirić.