latinica  ћирилица
08/07/2018 |  15:45 | Autor: SRNA

Marković: Banjaluka zapadna srpska prestonica

Banjaluka je za Srbiju zapadna prestonica svih Srba, rekao je danas zamjenik predsjednika Socijalističke partije Srbije Predrag Marković.
Predrag Marković - Foto: B92
Predrag MarkovićFoto: B92

- Tu ima neka granica, koja je privremena. Predsjedik Srpske Milorad Dodik sa svima nama će se potruditi da je izbiršemo. To je nije nacionalizam, već evropska integracija - rekao je Marković, koji je danas u Banjaluci prisustvovao Kongresu Socijalističke partije.

Prema njegovim riječima, Srbi sa zapadne strane rijeke Drine imaju veliku ulogu u razvoju srpskog socijalizma.

- Ovi ljudi ovdje dali su najveći doprinos u borbi protiv fašizma - rekao je Marković, te ocijenio da su Srbija i Republika Srpska isto.

Potpredsjednik SPS-a Žarko Obradović smatra da su ekonomski razvoj i socijalna pravda važne za građane Srbije i Republike Srpske.

Obradović je rekao da SPS ima veoma dugu i bogatu saradnju sa Socijalističkom partijom u Repubici Srpskoj, da razmjenjuju iskustva, te da im je zajednički cilj da građani žive bolje, da Srbija i Srpska budu što bliže i da budu zajedno.

- Mislim da jedni drugima pomažemo i u vremenima koja su bila teški za jednu i drugu partiju i za srpski narod u Srbiji i Republici Srpskoj - smatra Obradović.

Naveo je da je sa Markovićem došao danas u Banjaluka da bi dali podršku socijalistima u Republici Srpskoj.

Kongresu SP-a su, osim rukovodstva i članstva SP-a, prisustvovali i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović, kao i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.