latinica  ћирилица
08/07/2018 |  19:30 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

Gradiška- Soldatovima neophodna pomoć u gradnji kuće

Porodica Soldat iz Petrovog Sela, kod Gradiške, živi u teškim uslovima i nije u mogućnosti da sama obnovi kuću. Ali tu su komšije, koje očekuju pomoć i drugih humanih ljudi.

U trošnoj neuslovnoj kući živi petoro Soldata. Preživljavaju od Zoranove plate koji je zaposlen na svinjogojskoj farmi u Novoj Topoli i boračkog dodatka Zoranovog oca Dragoljuba. U domaćinstvu je teško pokretna majka i dvoje Zoranove djece od kojih jedno boluje od epilepsije.

Zoran strahuje da li će krov trošne kuće izdržati tokom zime da se ne uruši.

Majka Mirjana ističe da im je najveća briga krov nad glavom i da bi voljela da njena unučad imaju svoju sobu.

Soldati su više puta počinjali sa gradnjom novog doma, ali zla sudbina je bila jača.

Dragoljub priča da su namjeravali da počnu gradnju kuće prije sedam godina, ali da mu je tada stradao brat. Kaže da su mu zatim umrli otac i majka, te da je bolesno unuče liječeno godinama u Beogradu i Banjaluci.

Komšinica Јelena Radonjić prepoznala je čestitost i probleme porodice Soldat. Animirala je ljude, ali očekuje i pomoć svih humanih ljudi. Kaže i da se nada da će predsjednik Srpske i predsjednica Vlade imati razumijevanja za nevolju Soldatovih i da će im pomoći u ovoj akciji, jer je toj porodici ona neophodna.

Bolje životne uslove već dugo sanja i Zoranov sin Dragiša koji za godinu dana završava automehaničarski zanat i očekuje da će moći poslije škole pomoći izgradnju kuće.