latinica  ћирилица
09/07/2018 |  11:34 ⇒ 13:36 | Autor: SRNA

Stojanović: General Mladić vrlo slab, sutra razmotriti pitanje liječenja u Rusiji

Član tima odbrane generala Ratka Mladića Miodrag Stojanović rekao je Srni da očekuje da na statusnoj konferenciji ponovo bude razmotren zahtjev Mladića za adekvatno liječenje u pritvorskoj jedinici i omogućavanje njegovih daljih pretraga i liječenja u Srbiji, odnosno Rusiji.
General Ratko Mladić - Foto: RTRS
General Ratko MladićFoto: RTRS

Stojanović kaže da je to redovna statusna konferencija koja je zakazana za sutra na kojoj očekuje da bude utvrđeno stanje predmeta, kao i da bude ispoštovan rok za izjavljivanje žalbe.

- Nama je predviđeno, poslije produženja roka, da do 4. avgusta predamo žalbu i mi smo se pripremili da ispoštujemo navedeni rok - rekao je Stojanović i dodao da su to očekivanja u vezi sa ovom statusnom konferencijom.

Stojanović je podsjetio da je prije dvije nedjelje bio kod generala Mladića u posjeti, te da je stanje nepromijenjeno.

- Ne mogu iznositi detalje u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem, ali ono što će svi vidjeti na statusnoj konferenciji jeste da je on još više smršao, te da je vrlo slab - naglasio je Stojanović.

Pred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove sutra će biti održana statusna konferencija u postupku protiv generala Ratka Mladića.

Statusna konferencija zakazan je za 15.00 časova pred sudijom Teodorom Meronom.

General Ratko Mladić nalazi se u pritvoru u Hagu od 2011. godine, a prvostepenom presudom osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.