latinica  ћирилица
09/07/2018 |  21:15 ⇒ 21:17 | Autor: SRNA

Dodik: Mladi - pokretačka snaga stranke

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je ova stranka dovoljno široka da prihvati ambicije mladih i da sa njima kreira lokalne i globalne politike da bi se zajedno kretali ka godinama u kojima će oni biti odlučujući faktor.
Dodik u Gradišci (Foto: SNSD Tviter) -
Dodik u Gradišci (Foto: SNSD Tviter)

On je na Trećem festivalu mladosti u organizaciji Mladih socijaldemokrata Gradiška poručio mladima da ne odustaju od svojih ciljeva i da izdrže sa idejom da su dio tima koji gradi uredno i srećno društvo.

Dodik je poručio da ova stranka želi svojim mladima da otvori prostor da jednog dana budu predsjednici, ministri, načelnici i direktori.

Prema njegovim riječima, SNSD je državotvorna politička partija, partija običnog svijeta koja živi svaku ljudsku muku i želi da ljudima čini dobro.

On je ovom prilikom uručio 200 članskih karata novim članovima Mladih socijaldemokrata Gradiška.

Potredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da su mladi pokretačka snaga ove stranke, jer bi sve politike koje sprovodi bile kratkoročne, ukoliko ne bi imala snažan podmladak, a namjera im je da traju dugo.

"Ostvarićemo svoje političke ciljeve samo ako imamo razumnu politiku i ako razumijemo koliko nam je važna Republika Srpska. Duboko vjerujem u našu omladinsku organizaciju. To je udarna snaga SNSD-a", poručila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je izuzetno važno da se stranka pomlađuje i da je pokazala da imaju izuzetan kapacitet kada je riječ o mladima i ženama.

"Ovo su nove generacije koje će sprovoditi politike koje smo mi sprovodili cijeli niz godina i ovo su mlade generacije koje se bore za jaku Republiku Srpsku i koje znaju šta je Srpska i na koji način se ona brani", poručila je Cvijanovićeva.

Ona ističe da su za veliki uspjeh svih izbornih pobjeda ove stranke do sada zaslužni i mladi.

Prema njenim riječima, širom Republike Srpske u opštinskim odborima SNSD-a organizovan je prijem novih članova.

"Posebno nas raduje kada su to mladi članovi koji prvi put imaju glasačko pravo i da se opredjeljuju da se pridruže nama kao političkoj organizaciji. Mnogi su prepoznali da svi moramo biti zajedno. Ovo su važni trenuci za Republiku Srpsku", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da je sigurna u spektakularnu pobjedu ove stranke na predstojećim izborima, jer znaju šta rade i cilj im je stabilna i snažna Srpska.

Cvijanovićeva je ovom prilikom uručila priznanje najboljem mladom socijaldemokrati Đorđu Latinčiću.

Predsjednik Republičke organizacije Mladih socijaldemokrata Denis Šulić rekao je da je stranka zadužila svoje mlade prepoznavanjem politika koje su mladi socijaldemokrati kreirali prema stranci i Vladi, koje se odnose na stambeno zbrinjavanje, stipendije i zapošljavanje.

On je istakao da se više od dvije i po hiljade mladih učlanilo u Mlade socijaldemokrate od početka godine, što govori o tome da je organizacija dosta pomlađena.

"Djelujemo u svakoj opštini i gradu i cilj nam je da priđemo svakoj mladoj osobi i da prepoznamo njene probleme", dodao je Šulić.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Gradiška Nevena Rakić rekla je da ova opštinska organizacija ima više od hiljadu mladih članova koji žele da pomažu svojoj opštini i Republici.

"U ovoj godni učlanili smo više od 220 novih članova koji od ove godine imaju prvi put pravo da glasaju na izborima", dodala je Rakićeva.