latinica  ћирилица
10/07/2018 |  07:52 ⇒ 08:38 | Autor: RTRS

Stručnjaci iz Srpske u studijskoj posjeti njemačkoj pokrajini (FOTO)

Delegacija Republike Srpske, na čelu sa direktorom Republičkog pedagoškog zavoda Predragom Damjanovićem, boravi u studijskoj posjeti njemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg.
Delegacija iz Srpske u Baden-Virtembergu - Foto: RTRS
Delegacija iz Srpske u Baden-VirtemberguFoto: RTRS

Delegaciju čine direktori, profesori, stručni saradnici, inspektori, prosvjetni savjetnici, te savjetnik ministra prosvjete i kulture.

Cilj stručnog studijskog putovanja je upoznavanje sa sistemom stručnog obrazovanja u Njemačkoj i važnim akterima, posebno iz privrede.

Delegacija iz Srpske u Baden-Virtembergu (Foto: RTRS)

Pored posjete pokrajinskom Ministarstvu kulture, mladih i sporta, gdje se delegacija iz Srpske upoznala sa obrazovnim sistemima Njemačke planirana je posjeta stručnim školama, privrednim komorama, zavodima za zapošljavanje, fabrici za proizvodnju automobila Audi, preduzeću za proizvodnju nastavnih učila, udruženju poslodavaca u gradovima Štutgartu, Kostanci, Karslrueu, Ulmu i Minhenu.

Cilj ove studijske posjete je sagledavanje funkcionisanja dualnog obrazovanja u Njemačkoj.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda rekao je da će ova posjeta pomoći uvođenju dualnog obrazovanja u Republici Srpskoj, prije svega u zanimanjima trećeg stepena gdje je nepohodno uvođenje prakse koju bi učenici izvodili u preduzećima, s obzirom da je Srpska donijela strateška i zakonska dokumenta kojim je regulisano uvođenje dualnog obrazovanja.