latinica  ћирилица
10/07/2018 |  17:59 ⇒ 20:36 | Autor: RTRS

Platu dobijao, a na posao nije ni dolazio!

Izvještaj Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske banjalučkom Okružnom tužilaštvu protiv direktora Kulturnog centra Gradiška, Željka Blagojevića, i sada poslanika Adama Šukala, zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo zloupotrebe službene dužnosti, i danas je glavna tema u gradu na Savi. Na vidjelo izlazi sve više činjenica, koje idu u prilog izvještaju.

Narodni poslanik Adam Šukalo, sve je podveo pod slučaj montiranog procesa, i već se na prvom koraku spotakao.

"Kako je moguće da nakon pet godina od kada je prošao moj Ugovor o radu u Kulturnom centru danas neka na čelu sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačom uzimaju taj slučaj i daju u javnost Republike Srpske informaciju da je podnio izvještaj o tome da sam ja počinio navodno neko krivično djelo", pita se Šukalo.

Iz obrasca za obračun vidljivo je da je Šukalu plata obračunata za avgust 2014. godine, a od tada nije prošlo pet godina, kako sam tvrdi. Fiktivno zaposlenje Šukala bilo je tema rasprave i u Narodnoj skupštini. Tada ga je branio njegov tadašnji partijski kolega Goran Đorđić, navodom da Šukalo ne prima platu, već samo naknadu od 300 KM.

Iz obrasca za obračun plata, vidi se da je Šukalu obračunata plata od 1.180 KM, i na tu osnovicu uplaćeni svi doprinosi.

Otkrivenim u Gradišci nisu iznenađeni. Odbornici prošlog saziva lokalnog parlamenta ukazivali su na manipulacije po nalogu, kako tvrde, tadašnjeg načelnika opštine, Zorana Latinovića.

"Mi smo više navrata ukazivali na ovakve pojave i u ovom konkretnom slučaju smo tražili informacije i ukazivali međutim u tadašnje vrijeme tadašnje vlasti nismo uspjeli doći do relevantnih podataka, međutim u ovom periodu se do njih dolazi", kaže Nemanja Panić, odbornik Skupštine opštine Gradiška.

Nezvanično saznajemo da je upravo Zoran Latinović dao nalog tadašnjem direktoru Kulturnog centra, Željku Blagojeviću, da na ovakav način cijeni fiktivni rad Adama Šukala, koji na posao, kažu građani Gradiške, nije ni dolazio.