latinica  ћирилица
11/07/2018 |  18:19 ⇒ 20:26 | Autor: RTRS

Predstavnici pokreta Pozitivne snage Srpske posjetili Drvar

Predstavnici pokreta Pozitivne snage Srpske posjetili su Drvar, i drvarskom vrtiću, kulturno-umjetničkom društvu i sportskim kolektivima donirali neophodnu opremu. Poručeno je da narod Drvara i okoline nije zaboravljen, kao i da će se pružanje pomoći federalnim opštinama ,s većinskim srpskim stanovništvom, nastaviti i ubuduće.

Članovi pokreta Pozitivne snage Srpske u Drvaru su posjetili nedavno otvoreni dječji vrtić „Majka hrabrost“ i mališanima uručili paketiće, a ustanovi donirali neophodnu kombinovanu mašinu za pranje i sušenje veša.

"Želim da se zahvalim tim divnim ljudima što misle na nas. Mi zaista imamo dobru opremu ali uvijek se desi da nešto nedostaje. Ta mašina nam je stvarno bila potrebna i značiće nam mnogo", rekla je v.d. direktorka vrtića "Majka hrabrost" Željka Krneta.

Lopte i ostale neophodne rekvizite, u ime pokreta, drvarskim sportskim kolektivima uručio je naš proslavljeni rukometaš, Mladen Bojinović.

"Velika mi je čast da sam danas ovdje, da ovoj djeci dam snagu da žive, napreduju, rade, i da dožive svoje snove kao što sam ih i ja doživio", istakao je Bojinović.

Došlo je vrijeme da se ideja duhovne, kulturne i prosvjetne obnove, koju zastupaju Pozitivne snage Srpske pokrene i u Drvaru, međutim, najbitnije je da Drvarčani osjete da imaju podršku iz Republike Srpske, poručili su članovi pokreta.

"Veliko nam je srce kad smo ovdje u Drvaru. Mi smo, hajde da kažem, danas i simbolično došli da pokažemo da ovaj naš narod nije zaboravljen, i mi ćemo u budućim danima, mjesecima i godinama učiniti sve da ta ideja obnove i svega što je temeljno i bitno za naš narod opstane", poručio je Dalibor Račić iz Pozitivnih snaga Srpske. 

"Јa se iskreno nadam da je ovo samo početak naše saradnje, koja bi naravno trebala da se razvija u onom pravom smijeru, kako bi opština Drvar, iako znamo da će prava i istinska pomoć ovih mladih ljudi mnogo značiti svim ljudima u Drvaru", izjavio je načelnik opštine Drvar Goran Broćeta.

A da je ova pomoć i te kako važna, potvrdili su i Drvarčani.

Članovi pozitivnih snaga Srpske posjetili su i drvarsko kulturno-umjetničko društvo, i uručili im šivaću mašinu i materijal, kako bi u budućnosti samostalno pravili narodne nošnje.