latinica  ћирилица
13/07/2018 |  15:22 ⇒ 19:40 | Autor: SRNA

Petrović: Zašto se ambasador nije obratio zvaničnim institucijama ako je zaista bio napadnut?

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izjavio je Srni da nije obaviješten da ambasador Austrije u BiH Martin Pamer boravi u ovom gradu niti da je navodno napadnut, te ga pozvao da objasni šta se desilo.
Luka Petrović - Foto: SRNA
Luka PetrovićFoto: SRNA

Petrović kaže da mu nije jasno zašto ѕe ambasador, ukoliko je to tačno, nije obratio institucijama Republike Srpske.

"Samo sam dobio informaciju da je jedan posrnuli trebinjski političar koji pokušava da se vrati na političku scenu dobio poziv od ambasadora da je napadnut, što treba provjeriti", rekao je Petrović.

Gradonačelnik Trebinja je pozvao ambasadora da objasni situaciju i da kaže zašto se, ukoliko je napadnut, nije obratio ni Policijskoj upravi u Trebinju ni Gradskoj upravi.

"Ovaj posrnuli političar, kome se navodno obratio, svakako pokušava da se nametne na političkoj sceni, a odavno zna da su ga se svi odrekli zbog već poznatog njegovog ponašanja", rekao je Petrović.

Bloger Nebojša Vukanović napisao je da ga je ambasador Austrije u BiH Martin Pamer obavijestio da su ga juče u trebinjskom naselju Ložiona ispred stare željezničke stanice "napali primitivci i vandali".

"Ambasador Pamer me je pozvao oko 13.00 časova i tražio da reagujem i zaštitim ga jer su ga napali neki lokalni primitivci, koji mu nisu dozvoljavali da fotografiše starog "Ćiru" i Željezničku stanicu koju je sagradila Austro-Ugarska", napisao je Vukanović.