latinica  ћирилица
13/07/2018 |  19:12 | Autor: SRNA

Milići: Počeo Omladinski košarkaški turnir

U Sportskoj dvorani u Milićima počeo je Međunarodni omladinski košarkaški turnir na kojem će u naredna tri dana snage odmjeriti košarkaši iz osam klubova iz Srbije i Republike Srpske.
Milići: Omladinski košarkaški turnir - Foto: SRNA
Milići: Omladinski košarkaški turnirFoto: SRNA

Turnir je otvorio nekadašnji košarkaš "Partizana" i predsjednik Košarkaškog kluba /KK/ "Partizan TS" iz Banjaluke Bogdan Stanojević, koji je izrazio uvjerenje da će ovo biti turnir prijateljstva i, kako je rekao, dječijeg zadovoljstva.

"Јa se nadam da će svi posjetioci da uživaju u lijepim košarkaškim igrama, a da će učesnici da daju svoj maksimum i da se svi kući na kraju vrate sa osmjehom", rekao je Stanojević.

Međunarodni košarkaški turnir organizovan je u okviru "Ljetnjeg festivala kulture i sporta Milići 2018", čiji je pokrovitelj i organizator Kompanija "Boksit" iz Milića.

Generalni sponzor turnira, Preduzeće "Mileks" iz Milića, obezbijedio je nagradni fond od 5.000 evra, izjavio je Srni član organizacionog tima turnira i trener domaćeg KK "Milići" Predrag Sušić.

"Okupili smo na jednom mjestu veoma jake omladinske sastave iz Republike Srpske i Srbije i vjerujem da ćemo u naredna tri dana gledati kvalitetne košarkaške predstave", rekao je Sušić.

Na turniru učestvuju KK "Radnički" iz Kragujevca, KK "Igokea" iz Aleksandrovca, KK "Bratunac" iz Bratunca, KK "Vojvodina" iz Novog Sada, KK "BN plus" iz Bijeljine, KK "Vrelo" iz Čajniča, KK "Partizan TS" iz Banjaluke i KK "Milići" iz Milića.

Turnir se završava u nedjelju, 15. jula, polufinalnim i finalnim mečevima, te dodjelom diploma i nagrada.