latinica  ћирилица
14/07/2018 |  08:33 | Autor: SRNA

Zbog auto-trke obustava saobraćaja između Vlasenice i Han Pijeska

Na dijelu magistralnog puta Vlasenica-Han Pijesak danas i sutra biće obustavljen saobraćaj zbog auto-trke na brdskim stazama, a vozila će biti preusmjeravana na alternativne pravce, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
AMSRS -
AMSRS

Obustava saobraćaja danas će biti na snazi 12.00 do 14.30 časova i sutra od 10.30 do 13.30 časova.

Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na području Prijedora, Doboja, Mrkonjić Grada, Foče i Broda

U Brčkom, na dijelu magistralnog puta prema Bijeljini, još danas će zbog izgradnje kružnog toka "Ilićka" biti obustavljen saobraćaj, a vozila preusmjerena na alternativne pravce.

Na dionici magistralnog puta od Trebinja prema Trnovici od danas će zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. Vozila će saobraćati jednom trakom, naizmjenično.

U Banjaluci će danas do 16.30 časova zbog asfaltiranja biti obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Kuljani-Barlovci, na dijelu od osnovne škole prema Barlovcima u dužini od 500 metara.

Obustava saobraćaja i dalje je na snazi u ulicama Srpske vojske i 27. marta u Bijeljini, a izmjene su aktuelne na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene i na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari.

Zbog izgradnje auto-puta na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, a na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru.

Vozila usporeno saobraćaju i u Istočnom Sarajevu zbog izgradnje kružne raskrsnice na regionalnom putu Kula-Vrace, dok je u mjestu Rakovac na regionalnom putu Karan-Novi Grad saobraćaj potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, a vozila usporeno saobraćaju na magistralnom putu Banjaluka-Јajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa vozila saobraćaju preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera /granica Republike Srpske i FBiH/ zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja.

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Izmjene u režimu odvijanja saobraćaja na području Banjaluke aktuelne su u ulicama gdje se izvode radovi.

Na području FBiH zbog radova na vijaduktu Bojnik, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na dionici auto-puta Lepenica-Tarčin zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na čas.

Kroz tunel Bistrik na području Sarajeva u periodu od 8.30 do 15.30 časova vozila saobraćaju jednom trakom, naizmjenično zbog radova na dijelu magistralnog puta koji tu prolazi.

Na magistralnom putu koji prolazi kroz Travnik u toku je redovno održavanje zbog čega vozila do 18.00 sati saobraćaju jednom trakom, a moguće su i kraće obustave.

Zbog radova na magistralnom putu Olovo-Kladanj na Karaulu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnom prelazu Izačić pojačan je saobraćaj putničkih vozila na izlazu iz BiH, ali zadržavanja nisu duža od 20 minuta. Ni na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Iz AMS vozačima ne preoručuju da idu na granični prelaz Deleuša, jer su u toku radovi na crnogorskoj strani.