latinica  ћирилица
14/07/2018 |  15:58 | Autor: SRNA

Uhapšen zbog prijeteći vatrenim oružjem službenom licu

Šezdesetšestogodišnjak čiji su inicijali R.M. uhapšen je zbog sumnje da je prijetio vatrenim oružjem službenom licu, članu lovačkog udruženja iz Kozarske Dubice, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.
PU Prijedor - Foto: RTRS
PU PrijedorFoto: RTRS

Osumnjičenom je stavljeno na teret da je prijetnje po život uputio juče ujutro oko 5.50 časova u dubičkom mjestu Bijakovac, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Iz policije su naveli da je R.M. pronađen i uhapšen oko podneva, te da su tom prilikom od njega oduzeti pištolj, za koji je imao oružni list, te lovačka puška marke "toz" i oružni list za lovački karabin marke "zastava".

Protiv njega biće dostavljen izvještaj za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Policija navodi da je lovačka puška karabin marke "zastava", čiji je oružni list pronađen kod osumnjičenog za prijetnje, otkriven i privremeno oduzet od lica čiji su inicijali R.B. /65/ iz Kozarske Dubice. Od ovog lica privremeno je oduzet i oružni list za lovačku pušku marke "toz".

Iz policije napominju i da će Osnovnom sudu u Kozarskoj Dubici protiv lica R.M. i R.B. biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u vezi sa počinjenim prekršajem koji se odnosi na zamjenu oružja.