latinica  ћирилица
14/07/2018 |  16:40 ⇒ 18:56 | Autor: RTRS

Đoković bolji od Nadala za finale Vimbldona!

Novak Đoković je u finalu Vimbldona. Srpski teniser je u odličnom polufinalnom meču savladao velikog rivala Rafaela Nadala nakon pet setova (3:2). Po setovima je bilo 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8.
Đoković se vraća tamo gdje i pripada (foto: wimbledon.com) -
Đoković se vraća tamo gdje i pripada (foto: wimbledon.com)

Ovaj duel odigran je iz dva dijela, u petak je započet meč koji je prekinut u 23 časa zbog policijskog časa u Londonu kod vodstva Đokovića od 2:1. Nastavak je ponovo donio uzbudljiv i veoma kvalitetan tenis, a nakon ovog meča najveće rivalstvo u svijetu tenisa ima skor 27 pobjeda Đokovića, a 25 Nadal.

Duel je trajao pet sati i 13 minuta, a Đoković je tokom cijelog meča odlično servirao, imao je 23 asa, naspram Nadalovih 9. U direktnim poenima bili su potpuno izjednačeni, jer su oba tenisera ostvarila po 73 vinera, a jedini segment ispod vrhunskog nivoa kod Đokovića bile su brejk lopte, koje je koristio tek 21 odsto (4 od 19).

Nastavak meča ponudio je ponovo dobar tenis. Đoković je previše toga propustio da bi mogao se nadati trijumfu u četiri seta. Dvije brejk lopte u prvom gemu, potom tri vezane kod vodstva Nadala od 5:3 za povratak u meč, uz nekoliko početničkih grešaka na mreži bili su dovoljni da se uđe u peti set.

Prvih šest gemova prošli su bez uzbuđenja, a onda u sedmom gemu Đoković nije iskoristio brejk loptu. Uzvraća Nadal koji u osmom gemu dvije brejk lopte ostavlja bez realizacije.

Đoković je prvu meč loptu propustio u 16. gemu, kada se Nadal izvukao odličnim servisima, ali dva gema kasnije nije bilo spasa Špnacu, jer Đoković dolazi do tri vezane brejk lopte i i koristi prvu za veliko slavlje.

U finalu koje je na programu u nedjelju, Đoković će na megdan Kevinu Andersenu iz Јužnoafričke Republike koji je u epskom polufinalu poslije šest i po časova igre savladao DŽona Isnera sa 3:2, a peti set završen je rezultatom 26:24!

Đokovićev pohod na četvrtu titulu na Vimbldonu moći ćete pratiti i direktno na programu RTRS-a.