latinica  ћирилица
16/07/2018 |  17:46 ⇒ 21:08 | Autor: RTRS

Teslić: U Milan Polju otvoreno etno-selo Usora

U Milan Polju kod Teslića otvoreno je etno-selo Usora. Ovom investicijom, Zdravstveno - turistički centar "Banja Vrućica" proširio je usluge, i omogućio posao za 15 radnika.

Gostima u etno-selu Usora na raspolaganju su smještajni kapaciteti, restoran sa tradicionalnim jelima i dva otvorena bazena. Time je "Banja Vrućica" i dodatno proširila usluge.

"Namjera je da iskoristimo naše ljudske i materijalne resurse i znanje kako bismo podigli nivo usluge etno-sela i privukli goste koji odsjedaju u četiri hotela da dolaze na izlete", ističe Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica" kod Teslića.

Otvarnjem etno-sela omogućen je posao za 15 novih radnika.

"Banja je jedan od uzornih poslodavaca, redovno izmiruje obaveze prema radnicima, na vrijeme isplaćuje sva davanja koja ima", kaže Goran Savanović, predsjednik Sindikata trgovine, turizma i ugostiteljstva Srpske.

"Ne samo da ćemo zaposliti nove radnike, naša namjera je da uposlimo lokalno stanovništvo što više možemo u smislu otkupa poljoprivrednih proizvoda", navodi Radošević.

Ovo etno-selo upotpuniće turističku ponudu ne samo Teslića već i Srpske, tvrdi Predrag Gluhaković, ministar trovine i turizma Srpske.

U etno-eko prostorima je, kaže, budućnost, i potrebno je raditi na njihovoj promociji.

"Mi ćemo uraditi sve što je do nas, radimo jednu monografiju svih etno-eko prostora Srpske, u koju ćemo uključiti i ovoj prostor. Svi treba da se uključe kako bi se ovo etno-selo što bolje promovisalo, jer ovo nije samo za lokalnu, već za širu upotrebu", rekao je Gluhaković.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i ministar zdravlja, Dragan Bogdanić, predsjednik Udruženja penzionera Rade Rakulj i brojni gosti.

Etno-selo Usora smješteno je uz rijeku Veliku Usoru, pored regionalnog puta Tedin Han-Teslić-Bistričak, 18 kilometara od Banje Vrućice. Prostire se na 3.600 kvadratnih metara.

Sadržaj će upotpuniti avanturističkim, lovnim i ribolovnim turizmom.