latinica  ћирилица
16/07/2018 |  19:53 ⇒ 20:04 | Autor: Agencije

Ronaldo: Želim i u Јuventusu pokazati da sam vrhunski igrač

Portugalski napadač Kristijano Ronaldo prvi put se od potpisa za Јuventus obratio novinarima, a nakon obavljenog ljekarskog pregleda rekao je zašto je napustio Real Madrid i odabrao Јuventus.
Kristijano Ronaldo (Foto: juventus.com) -
Kristijano Ronaldo (Foto: juventus.com)

- Ne mogu lako odgovoriti na to pitanje. Јuventus je jedan od najboljih klubova na svijetu. Dobro sam razmislio. Prijatelji i kolege su mi rekli da je to klub u kojem mogu igrati i zbog toga sam odlučio da potpišem za Јuve. To je velik klub, najveći u Italiji. Na kraju i nije bila tako teška odluka za mene. Više razmišljam o sadašnjosti. Volim fudbal, još sam mlad i volim izazove. Ovo nije samo karijera, nego i ispunjenje sna. Igrao sam za Sporting, Mančester Јunajted, Real Madrid i sada Јuventus. Nisam mogao ni da zamislim bolji ishod. Ovo je novi izazov za moju karijeru i igrači mojih godina idu u Kinu, Katar ili SAD, ali ja sam izabrao Јuventus. Mogu nastaviti karijeru na visokom nivou i to je najvažnije - rekao je Ronaldo.

Transfer Portugalca je protekao u sjenci događanja na Svjetskom prvenstvu s kojega je ispao s Portugalom već u četvrtfinalu, pa je i to uticalo da se što prije objavi transfer.

- Proveo sam devet sjajnih sezona u Realu, ali je došlo vrijeme za novi korak u karijeri. Pokušaću i ovdje da pokažem da sam vrhunski igrač, treniraću maksimalno i želim da pokažem koliko mogu. Veoma sam ambiciozan i volim nove izazove. Nadam se da će sve proći kako sam zamislio. Znam da je ovo teško prvenstvo, ali želim nova iskustva u karijeri. Uvijek sam imao teške izazove i ne želim sjediti i gledati na ono što sam postigao, već da nastavim naporno da radim i siguran sam da će sve biti jako uspješno i daću svoj maksimum. Znam da je trofej Lige šampiona ono što svaki klub želi. Sigurno da ćemo se boriti za tu titulu. Taj trofej se ne može lako osvojiti, ali nadam se da ću dati svoj doprinos Јuventusu i da će klub konačno uspjeti da osvoji i ovaj trofej - istakao je Ronaldo.

Na kraju je prokomentarisao da na igrače ne gleda kao rivale i da to nije odlika njegovog karaktera.