latinica  ћирилица
17/07/2018 |  12:45 ⇒ 16:01 | Autor: B92

Mačvan zbog rata pobjegao iz Vukovara - Poslije slavlja u Zagrebu nije mogao da ćuti

Fudbalska reprezentacija Hrvatske poražena je u finlu Svjetskog prvenstva od Francuske, ali je svejedno ostvarila veliki uspjeh i osvajanjem drugog mjesta.
Milan Mačvan (foto: StarSport) -
Milan Mačvan (foto: StarSport)

Tim povodom je u Zagrebu priređen doček i proslava fudbalerima, ali se sve otrglo kontroli pošto je tu bio i pjevač Marko Perković Tompson poznat po problematičnim tekstovima svojih pjesma, dok je selektor Hrvatske Zlatko Dalić dao kontroverznu izjavu, tačnije poručio sa bine ''Ovo je za branitelje''.

Sve to zasmetalo je košarkaškom reprezentativcu Srbije Milanu Mačvanu, rođenom u Vukovaru 1989. koji je zbog rata bio prisiljen da napusti rodni grad i spasava živu glavu.

Nije se nikada do sad srpski reprezentativac oglašavao o svemu što je prošao kao dijete, niti se bavio politikom, ali se ovog puta Mačvan oglasio na Tviteru.

- Bojim se da su mnogi koji su navijali za fudbalsku ili nogometnu reprezentaciju (kako god) u stvari navijali za branitelje i šahovnicu (protiv kojih naravno nemam ništa, jer sam tamo i rođen) ali da bar ne prelazimo neke granice u ljubavi koje su davno postavljene - poručio je Mačvan na Tviteru.

Izvor: srbijadanas.com