latinica  ћирилица
19/07/2018 |  12:50 ⇒ 13:46 | Autor: SRNA

Počeo Sajam ruralnog stvaralaštva "Tarevci 2018."

Okruglim stolom o temi "Praktična iskustva u sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja u BiH od pretpristupa do članstva u EU" u Tarevcima, bošnjačkom povratničkom naselju u Modriči, danas je počeo Deveti sajam ruralnog stvaralaštva "Tarevci 2018", na kojem je učešće najavilo 65 izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske.
Modriča- sajam "Tarevci 2018" - Foto: SRNA
Modriča- sajam "Tarevci 2018"Foto: SRNA

Sajam organizuje Opšta poljoprivredna zadruga "Tarevci" pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Vlade Tuzlanskog kantona.

Direktor zadruge "Tarevci" Nithet Sulejman izjavio je da će ovaj sajam, koji je Modriča uvrstila u kalendar privrednih i turističkih manifestacija ove opštine, trajati tri dana.

"Sutra je predviđeno stručno savjetovanje o temi "Lokalni ekonomski razvoj -korištenje potencijala naše zemlje za razvoj inovativnog i konkurentnog ruralnog turizma" i posjeta Agro-biznis centru Tarevci", rekao je Sulejman.

On je napomenuo da će o "Značaju razvoja ruralnog turizma za ukupni ruralni razvoj Republike Srpske i BiH", "Mogućnostima korištenja pretpristupnih fondova EU u BiH" i "Značaju i ulozi inovativnog marketinga u razvoju ruralnog turizma", govoriti savjetnik ministra za turizam Srpske Aleksandar Đurić, predstavnik Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Emir Đedović, dekan Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji u Srbiji Drago Cvijanović i predstavnici zadruge "Tarevci".

"Svečano otvaranje sajma planirano je u subotu, 21. jula, predstavljanjem izlagača i smotrom 10 kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Hrvatske, Srbije", rekao je Sulejman.