latinica  ћирилица
19/07/2018 |  13:45 | Autor: SRNA

Čović i Vučić o odnosima hrvatskog i srpskog naroda

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas su u Beogradu razgovarali o daljem unapređenju odnosa dvije zemlje, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u regionu.
Čović i Vučić - Foto: SRNA
Čović i VučićFoto: SRNA

Čović je informisao Vučića o važnosti održavanja stabilnosti u regionu, s posebnim naglaskom na period nakon oktobarskih opštih izbora u BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

On je upoznao predsjednika Srbije o inicijativi Predsjedništva BiH za skorim organizovanjem okruglog stola o ciljevima održivog razvoja sa predsjednicima susjednih zemalja - Hrvatske, Srbije i Crne Gore, koji su i potpisnici Agende 2030, što bi trebalo da posluži kao dodatni podsticaj regionalnom približavanju i saradnji.

Razgovarano je i o zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao i pozitivnim rezultatima ovogodišnjeg Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, na kojem je Srbija bila zemlja-partner.

Na kraju susreta, Vučić je još jednom istakao podršku Srbije unapređenju odnosa, teritorijalnom integritetu BiH, te posebno saradnji sva tri naroda, navodi se u saopštenju.