latinica  ћирилица
20/07/2018 |  09:49 | Autor: RTRS

Kreće Superliga: Zvezda čeka Dinamo, Partizan u Surdulici

Nova sezona fudbalske Superlige Srbije počinje utakmicama između branioca titule Crvene zvezde i Dinama iz Vranja u Beogradu, kao i Vojvodine i lučanske Mladosti u Novom Sadu.
Superliga Srbije - Foto: RTRS
Superliga SrbijeFoto: RTRS

Crveno-bijeli, nakon uspješno prebrođene prve prepreke u kvalifikacijama za Ligu šampiona (Spartaks), dočekuju debitanta u Superligi i žele da naprave dobru uvertiru za naredni duel sa litvanskom Suduvom.

Upravo zbog Suduve je Zvezda pomjerila meč ranije kako bi što odmornija dočekala utorak i zaigrala u istom terminu kao rekonstruisana Vojvodina i Mladost, timovi koji pretenduju za plasman u Evropu.

Glavno pitanje ko će osvojiti titulu? Vjerovatno će trka ponovo biti između Crvene zvezde i Partizana, razdvojenih samo jednom titulom u korist crveno-bijelih (28:27)...

Partizan u nedjelju gostuje Radniku u Surdulici sa namjerom da potvrdi dobre igre i lak prolaz preko Rudara iz Pljevalja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Od ostalih duela izdvaja se mali gradski derbi Čukarički - Zemun, novajlija novosadski Proleter ide u Niš ekipi Radničkog, a Spartak čeka Mačvu u Subotici.

Sistem takmičenja ostao je nepromijenjen, igraće se 30. kola poslije čega se dijele bodovi u plej-ofu i plej-autu, a jedina novina je što je uveden i baraž meč za ekipu koja završi na 14. mjestu, tačno iznad zone za ispadanje.

Raspored 1. kola Superlige:

Petak: Crvena zvezda - Dinamo (20 sati), Vojvodina - Mladost (20 sati)

Subota: Čukarički - Zemun (20), Napredak - Rad (20), Voždovac - Bačka (20)

Nedjelja: Radnik - Partizan (19), Radnički Niš - Proleter (20)

Ponedjeljak: Spartak - Mačva (17).

Izvor: RTS, Tanjug