latinica  ћирилица
20/07/2018 |  15:15 ⇒ 15:20 | Autor: SRNA

Lukač: Prošla godina u radu MUP-a bila najbolja, a u ovoj je taj trend nastavljen

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je prošla godina po rezultatima rada MUP-a bila najbolja od kada postoji ova institucija, a da se u ovih šest mjeseci taj trend nastavio.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

"Ti rezultati su na zavidnom nivou i stanje bezbjednosti u Srpskoj je povoljno, a sve priče koje možemo da čujemo od opozicije su potpuno isprazne o apsolutno ničim ne mogu da se utemelje", rekao je Lukač na konferenciji za novinare nakon proširenog kolegijuma ministra unutrašnjih poslova na kojem je bilo riječi o rezultatima rada u proteklih šest mjeseci.

Lukač je istakao da rezultati rada MUP-a demantuju sve priče o tome da je narušeno stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj u bilo kom segmentu.

On je naveo da je činjenica da je bilo pojediničanih slučajeva koji narušavaju stanje bezbjednosti, ali da se policija s tim bori u kontinuitetu.

Lukač je istakao da nijedno krivično djelo neće biti zaboravljeno.

On je naglasio da je dobrim rezultatima doprinijela reorganizacija MUP-a u prethodnom periodu, kao i nove uprave koje su specijalno počele da se bave pojedinim oblastima prvenstveno teških krivičnih djela organizovanog kriminaliteta, što je dalo rezultate.

Lukač je pohvalio sve pripadnike MUP-a koji su učestvovali u obezbjeđenju komemorativnog skupa u Srebrenici, kao i pomena Srbima stradalim u Bratuncu, čime je policija pokazala da može da organizuje velike skupove i da oni proteknu bezbjedno.

Lukač: Problem predstavljaju fiktivne prijave adresa

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da se u Srpskoj, s obzirom na to da je riječ o izbornoj godini, pojavio problem fiktivnih prijava adresa u određenim opštinama.

Lukač je istakao da ljudi pokušavaju da prave predizborni inženjering kako bi mogli da glasaju i da je to jedini razlog zbog kojeg se prijavljuju.

"Moraju da znaju da će policija Srpske kontrolisati prebavilišta svih tih lica koja se fiktivno prijavljuju i koji žele na neki način da zloupotrijebe svoje biračko pravo, te će protiv tih lica biti podnesene krivične prijave", rekao je Lukač na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon proširenog kolegijuma ministra unutrašnjih poslova Srpske.

On je dodao da su svi načelnici policijskih uprava dobili zadatak da na teritorijama nad kojima imaju nadležnost kontrolišu prebavališta svih onih koji su se prijavili na takav način.