latinica  ћирилица
20/07/2018 |  16:03 ⇒ 18:30 | Autor: RTRS

Povećan broj zaposlenih u prijedorskoj regiji

U prijedorskoj regiji, povećan je broj zaposlenih. U junu ove godine, po evidenciji Biroa za zapošljavanje, posao su dobila 303 lica. Prema podacima Zavoda za zapošljavanje, u prvoj polovini 2018. godine, zaposlenih je više za 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

U Centru za informisanje, savjetovanje i obrazovanje mladih, CISO u Prijedoru u junu, obuku je završilo 125 polaznika od kojih se 93 zaposlilo.

"Oni se obraćaju i kada traže neki bolji posao, nastoje napredovati u karijeri i imamo konstantne kontakte, mnogo tih stranaka su postali i poslodavci, ljudi koji donose odluku koga će zaposliti i angažovati. Čak i u tim slučajevima nam se obraćaju", rekao je stručni saradnik za profesionalno i karijerno informisanje Dragan Dragojević.

U Zavodu za zapošljavanje Filijale Prijedor kažu da su ovogodišnje statistike zaposlenja najbolje u posljednjih deset godina. U prvoj polovini ove godine zaposleno je 2.680 lica, što je za 15 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

"Mi smo u junu 2018. godine posredstvom filijale Prijedor zaposlili 480 aktivnih tražilaca posla, što je 17 odsto više ili za 68 lica više nego u istom periodu prošle godine", naglašava rukovodilac Filijale Prijedor Zdravko Suvajac.

U Filijali Prijedor do kraja godine očekuju još bolje rezultate kada je riječ o zapošljavanju, a svemu tome doprinosi najavljena realizacija projekta Vlade, čiji je cilj povećanje broja zaposlenih u Srpskoj.