latinica  ћирилица
21/07/2018 |  15:05 | Autor: SRNA

U nedjelju toplo i sparno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti promjenjivo oblačno, toplo i sparno vrijeme sa temepraturom vaduha do 34 stepena Celzijusova, ali se uveče očekuje jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.
Sunčano vrijeme - Foto: RTRS
Sunčano vrijemeFoto: RTRS

Ujutro će na sjeveru i zapadu preovladavati oblačno vrijeme sa kišom koja će povremeno padati, dok će na jugu i istoku biti sunčanije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se toplo i pretežno suvo vrijeme sa sunčanim periodima i promjenjivom oblačnošću. Kratkotrajni pljuskovi mogući su ponegdje, uglavnom na zapadu.

Јača kiša i pljuskovi uveče će prvo zahvatiti zapadne i sjeverno krajeve, a tokom noći i do ponedjeljka ujutro većinu predjela.

Duvaće slab i umjeren jugozapadni vjetar, u Hercegovini jugoistočni.

Minimalna temperatura vazduha od 15 do 22, a Najviša dnevna od 29 na zapadu do 34 stepena Celzijusova na jugu i jugoistoku. Svežije će biti u višim predjelima.

Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se i početkom naredne sedmice, a meteorolozi su za srijedu najavili pretežno sunčano i toplije vrijeme, sa pojavom rjeđih pljuskova na istoku i ponegdje u Krajini.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Mostar je danas bio najtopliji grad sa 35 stepeni koliko je izmjereno u 14.00 časova. U Grudama su u isto vrijeme izmjerena 34 stepeni, u Banjaluci 33, a u Bijeljini, Trebinju, Doboju, Prijedoru, Foči, Tuzli i Gradačcu 32 stepena.

U Novom Gradu, Višegradu, Bileći, Srpcu, Bihaću, Bugojnu i Sanskom Mostu izmjeren je 31 stepeni, u Rudom, Mrkonjić Gradu i Sarajevu 30, u Srebrenici i Livnu 29, na Sokocu 28, na Mrakovici i na Han Pijesku 27, u Kalinoviku, Gacku, Nevesinju i na Ivan Sedlu 26, dok je na Bjelašnici bilo 17 stepeni Celzijusovih.