latinica  ћирилица
21/07/2018 |  20:30 | Autor: B92

Fetelu pol pozicija na Hokenhajmu

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel startovaće sa "pol" pozicije u trci za Veliku nagradu Njemačke, pošto je u kvalifikacijama ostvario najbolje vrijeme.
Sebastijan Fetel - Foto: AP
Sebastijan FetelFoto: AP

Fetel je najbrži krug izvezao za minut i 11,212 sekundi. U prvom startnom redu naći će se i vozač Mercedesa Valteri Botas, koji je ostvario 0,214 sekundi lošije vrijeme.

S trećeg mjesta startovaće Kimi Raikonen iz Ferarija, a Maks Ferštapen iz Red Bula praviće društvo Fincu u drugom startnom redu.

Јedno od najboljih startnih mjesta u karijeri napravio je vozač Hasa, Danac Kevin Magnusen koji će startovati s petog mijesta, a iza njega nalazi se njegov timski kolega Roman Grožan.

Prvih deset kompletirali su Niko Hulkenberg i Karlos Sainc iz Renoa, odnosno Šarl Lekler iz Zaubera i Serhio Peres iz Fors Indije.

Aktuelni svjetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa u prvom dijelu kvalifikacija malo je izletio sa staze i pritom oštetio hidrauliku, pa je zbog kvara morao da odustane od daljeg nadmetanja u kvalifikacijama. On je prethodno izborio plasman u drugi dio kvalfikacija, pa je tako poslije današnjih kvalifikacija na 14. mijestu, a iza njega nalazi se Danijel Rikardo iz Red Bula.

Trka za Veliku nagradu Njemačke voziće se u nedjelju od 15.10 na stazi u Hokenhajmu.