latinica  ћирилица
22/07/2018 |  12:47 ⇒ 13:04 | Autor: RTRS

Drvarska motorijada - turistička promocija opštine

U Drvaru je održana tradicionalna motorijada, koja je okupila nekoliko stotina motociklista. Za opštinu Drvar ovaj događaj bio je prilika za turističku promociju.

Motociklisti iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, kao i nekoliko zemalja bivše Јugoslavije oduševljeni su prijemom u Drvaru.

Susret "bajkera" u Drvaru organizuje lokalni moto-klub "Grizli" uz finansijsku podršku opštine.

Prema riječima organizatora, na motorijadi se okupe predstavnici više od stotinu klubova.

"Ovo nam je deseta, jubilarna, koju organizjemo već deset godina zaredom, postala je tradicicija u Drvaru, a što se tiče ljudi, dolaze non-stop i klubovi  sa prostora eks-Јugoslavije", rekao je Јole Raca, organizator motorijade i predsjednik moto-kluba "Grizli" Drvar.

Posjetioce su posebno oduševile akrobacije na motociklima, koje su izveli Nemanja Mihajlović iz Banjaluke, bivši juniorski svjetski i evropski prvak u akrobatskom motociklizmu, i Dejan Špoljar iz Hrvatske, višestruki šampion te zemlje.

Opština Drvar generalni je sponzor motorijade, koju je svrstala među važnije događaje u gradu, zbog njenog značaja za turističku promociju.

"Vidjeli ste da ovdje dolazi mnogo ljudi sa strane, koji, nadam se, nose najljepše uspomene iz Drvara, čime promovišu našu opštinu", ističe Goran Broćeta, načelnik opštine Drvar.

Motorijada je jedan od brojnih događaja tokom ljeta u Drvaru.

Narednog vikenda održaće se košarkaški "strit bol" turnir, a zatim slijede Sabor krajiške pjesme i nadalko poznata "Drenjijada".