latinica  ћирилица
22/07/2018 |  15:02 ⇒ 20:34 | Autor: RTRS

Pokret Pozitivne snage Srpske nastavio kampanju "Selu u pohode"

Predstavom “Tajna velikog nosa“ u Sitnešima kod Srpca i laktaškom selu Kosjerovo nastavljena je kampanja “Selu u pohode“ u organizaciji Pokreta Pozitivne snage Srpske.

Cilj je da se kulturni sadržaji približe djeci i stanovnicima ruralnih krajeva, i na taj način oživi kulturni život u manjim sredinama.

Mališani u Sitnešima i Kosjerovu glumce su dočekali sa oduševljenjem. Kažu nemaju priliku da često gledaju predstave sa poznatim glumcima.

U mnogim sredinama renovirani su društveni domovi ali su oni i dalje bez kulturnih sadržaja koji se uglavnom priređuju u opštinskim središtima.

- Ovo je pozitivni primjer kako je jedno napredno poljoprivredno selo dobilo dobar dom a takvi su i ostali domovi u našim mjesnim zajednicama - kaže Boris Spasojević, predsjednik Skupštine opštine Laktaši.

Banjalučkim glumcima u predstavi su se pridružili i poznati beogradski, Nenad Okanović i Bojan Ivković. Oduševljeni prijemom, i oni nose samo pozitivne utiske.

- Sad sam već siguran da radimo jednu veliku stvar, pravu stvar za ovu djecu i ovaj narod ovdje jer sad vidim da dolaze ne samo djeca već i odrasli da gledaju i uživaju - ističe glumac nenad Okanović.

Ovo je samo početak akcije "Selu u pohode", a cilj je obnova duhovnog, prosvjetnog i kulturnog života u ruralnim sredinama Srpske, poručili su iz Pozitivnih snaga Srpske.

- Da dođemo u mjesta u kojima predstave nisu organizovane desetinama i desetinama godina a gdje postoje domovi kulture i smatram da taj kapacitet trebamo iskoristiti i u neko naredno vrijeme da oživimo taj prostor kroz organizovanje ovakvih događaja - poručuje Vojislav Savić iz Pokreta Pozitvne snage Srpske.

Do sada je predstava "Tajna krivog nosa" odigrana u šest sredina banjalučke regije. Slična gostovanja su planirana širom Republike Srpske tokom kojih će posjetioci moći da upoznaju poznata glumačka imena.