latinica  ћирилица
22/07/2018 |  20:50 ⇒ 20:53 | Autor: RTRS

Na Tjentištu završena manifestacija Auto-reli "Kozara-Sutjeska"

Ispitom spretnosti, na Tjentištu je završena dvodnevna saobraćajno-preventivna-turistička manifestacija Auto-reli "Kozara-Sutjeska".

Najviše umijeća za volanom pokazali su vozači iz Prnjavora, Trebinja i Јajca.

Do titule najbolji ljubitelji su morali da da se dokažu na ocjenskoj vožnji,ispitu tačnosti i spretnosti i u poznavanju testa saobraćajnih propisa. U generalnom plasmanu trijumfovali su Prnjavorčani u grupama "sprint“ i "turist".

Najbolji u klasi 1. je Trebinjac Vučko Bašić. Sa Tjentišta poruka - kampanja o bezbjednosti saobraćaja traje cijelu godinu.Auto-reli je jedan od putokaza u bezbjednoj vožnji.

- Nadamo se da će trend opadanja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom da se nastavi i da ćemo doći na standarda kakvi su u svijetu - kaže Ranko Babić generalni sekretar AMS RSepublike Srpske.

Opredjeljenje u Srpskoj je da prate i standarde izgradnje brzih puteva i obnove magistralnih i regionalnih saobraćajnica.

- Mala Republika Srpska sa velikim srcem ipak uspjeva da investira, to su jako skupi projekti, a svako dobri putevi obezbjeđuju svim učesnicima bezbjednost - napominje Neđo Trninić ministar saobraćaja i veza Republike Srpske. 

Na ovoj najmasovanijom manifestaciji ove vrste u BiH okupilo se više od 80 učesnika koji su ujedno promovisali i turističke potencijale nacionalnih parkova.