latinica  ћирилица
23/07/2018 |  13:09 ⇒ 13:11 | Autor: RTS

Zvezda protiv Legije ili Spartaka!

Srpski šampion Crvena zvezda, ukoliko prethodno eliminiše Suduvu, igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv pobjednika dvomeča Legija Varšava - Spartak Trnava, odlučeno je žrijebom u Nionu. Partizan, Radnički i Spartak čekaju rivale u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Šampion Srbije i najtrofejniji srpski tim Crvena zvezda bio je u grupi nepovlašćenih timova za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona (naravno, ako prethodno prođe litvansku Suduvu), i put je vodi u Poljsku ili Slovačku.

Voljom žrijeba odlučeno je da protivnik ekipe Vladana Milojevića u trećoj rundi kvalfikacija bude bolji iz duela Legije iz Varšave i Spartaka iz Trnave.

Crvena zvezda bi u eventualnom dvomeču trećeg kola kvalifikacija prvu utakmicu igrala na svom stadionu, 7. ili 8. avgusta. Revanš susreti igraće se 14. avgusta. 

Što se kvalifikacija za Ligu Evrope tiče, Partizan će (ukoliko eliminiše litvanski Trakai) biti povlašćen u trećem kolu i to mu za protivnika može donijeti neku od sledećih ekipa: Rio Ave, Zorja, Asteras Tripolis, Bašakšehir, Dinamo Minsk, Hajduk Split, Leh, Admira, LASK, Lucern, Senkt Galen...

Niški Radnički će biti nepovlašćen ukoliko prethodno napravi veliki podvig i izbaci Makabi iz Tel Aviva, kao i Spartak koji u drugom kolu igra sa praškom Spartom.