latinica  ћирилица
23/07/2018 |  14:23 ⇒ 14:23 | Autor: RTRS

Јović uputio kritike Ministarstvu poljoprivrede

Član odbora za poljoprivredu SDS Predrag Јović danas je u Bijeljini uputio kritike na račun Ministartsva poljoprivrede Republike Srpske istakavši da su poljoprivredni proizvođači omalovaženi kroz posljednje podsticaje resornog ministarstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije.
SDS Bijeljina - Foto: RTRS
SDS BijeljinaFoto: RTRS

On je naveo da je jedini kriterijum za dodjelu sredstava od milion maraka bioda su poljoprivrednici registrovani,a da je iz Ministarstva javljeno "određenim ljudima" da dokumente za ove podsticaje predaju u pošti tačno u sedam sati.

- Tako je njih 81 koji su to uradili i dobilo podsticaje dok je 300 poljoprivrednika ostalo bez podsticaja - rekao je Јović. Članovi Odbora za poljoprivredu SDS traže da svi poljoprivrednici koji su predali dokumente i ispunjavaju uslove dobiju sredstva za kapitalne investicije odnosno za nabavku mehanizacije rečeno je na konferenciji za novinare SDS u Bijeljini.

Otkupna cijena i podsticajna sredstva Ministarstva poljoprivrede za ovogodišnji rod pšenice nisu zadovaljavajući rekao je takođe član Odbora za poljoprivredu SDS Dragan Stajić jer pšenica koja ide za stočnu hranu nema pravo na podsticaj od pet pfeninga.

Iako nisu zaduženi za podsticajna sredstva Gradska uprava u Bijeljini i Agrarni fond donijeli su Odluku da se dodijeli 2 pfeninga podsticaja za pšenicu bez obzira da li je za stočnu ili ljudsku ishranu istakao je Stajić.