latinica  ћирилица
31/07/2018 |  13:21 ⇒ 20:53 | Autor: SRNA

Linta: Neprihvatljivo da prihvatni centar bude u srpskom selu Lipa

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta rekao je da je neprihvatljiv prijedlog da se u srpskom selu Lipa u opštini Bosanski Petrovac gradi prihvatni centar za migrante, istakavši da očekuje da taj prijedlog bude odbačen.
Miodrag Linta - Foto: TANЈUG
Miodrag LintaFoto: TANЈUG

On je ukazao da su taj i raniji prijedlog da se migrantski centar gradi na srpskoj zemlji u Medenom polju izazvali veliko nezadovoljstvo i uznemirenje malobrojnih srpskih povratnika, zavičajnih udruženja, kao i Srba koji su rodom i porijeklom sa područja opštine Bosanski Petrovac, ali i okolnih opština u Federaciji BiH, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

"Savjet ministara, a posebno ministri iz reda srpskog naroda, treba da uzme u obzir činjenicu da je ovo veoma osjetljivo pitanje jer ometa povratak protjeranih Srba na svoja ognjišta i dovodi u pitanje slobodno raspolaganje i korišćenje srpske imovine", naglasio je Linta.

On je konstatovao da je jasno da u Unsko-sanskom kantonu i šire u Federaciji BiH postoji problem migranata, ali da je potrebno pronaći lokaciju za gradnju prihvatnog centra koja neće ugrožavati vitalne interese srpskog naroda u tom entitetu.