latinica  ћирилица
31/07/2018 |  14:37 ⇒ 01/08/2018 | 11:58 | Autor: SRNA

U julu 14 poginulih u saobraćajnim nesrećama

U Republici Srpskoj je tokom jula u saobraćaju smrtno stradalo 14 lica, dok je u istom periodu 2017. godine u saobraćaju život izgubilo pet lica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Prema evidencijama MUP-a, do sada je u 2018. godini smrtno stradalo 13 lica više u odnosu na isti period prošle godine.

"S obzirom na to da je u toku sezona godišnjih odmora, te da se bilježi povećana frekvencije saobraćaja, ali i broj prekršaja u saobraćaju i saobraćajnih nezgoda, pripadnici MUP-a će tokom avgusta preduzimati mjere s ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u saobraćaju", navodi se u saopštenju.

Akcenat pojačanih aktivnosti biće na kontroli nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i prisustva alkohola u organizmu vozača.

"MUP apeluje na vozače da adekvatno pripreme vozilo, vožnju prilagode uslovima puta, da na duža putovanja kreću odmorni i uz pojačan oprez, te da na taj način smanje rizik od saobraćajnih nezgoda", navedeno je u saopštenju.

U MUP-u napominju da umor utiče na koncentraciju, otupljuje reflekse i sposobnost procjenjivanja, te povećava opasnost od saobraćajne nezgode, zbog čega vozačima savjetuju da se prilikom duže vožnje češće odmaraju ili mijenjaju sa drugim vozačem.