latinica  ћирилица
02/08/2018 |  18:02 ⇒ 03/08/2018 | 10:20 | Autor: RTRS

Јoš nije poznato otkud droga, nađena u krugu Termoelektrane Gacko

Јoš je nepoznato kako je droga, nađena u krugu Termoelektrane Gacko, dospjela na to mjesto, i da li je bilo propusta od Ministarstva bezbjednosti BiH u čijoj organizaciji je droga spaljivana u pećima termoelektrane. MUP Srpske sprovodi intenzivnu istragu, a biće saslušani svi relevantni svjedoci koji su direktno ili indirektno bili uključeni u ovu akciju.

Istraga bi trebalo da pokaže kako su i u čijoj režiji nađeni paketići droge uneseni u krug preduzeća, a vještačenjima da se utvrdi da li je droga, koja je naknadno nađena, bila dio pošiljke koja je trebalo da bude spaljena.

Portparolka PU Trebinje Јovana Cvijetić je istakla da je u toku saslušavanje brojnih svjedoka i aktera događaja i da će o svim nalazima obavijestiti javnost.

Iz SIPE danas stiže odgovor da su po naređenju Suda BiH u saradnji s Komisijom za uništavanje opojnih droga, prevezli pošiljku i obezbjeđivali drogu spremnu za uništavnje, kao i mjesto uništavanja, ali da od MUP-a Srpske nisu dobili službeni dokument o pronalsku droge u Termolektrani, niti dokaz da nađena droga potiče iz količine koja je uništavana.

"S tim u vezi možemo da kažemo da je konstatovano da je sva propisana procedura izvršena i da je sva droga uništena", ističu u Sipi.

U Termoelektrani kažu da niko od radnika ili službenika preduzeća nije imao pristup tokom spaljivanja droge prošle sedmice, da je to mjesto obezbijeđivalo Ministarstvo bezbjednosti.

Devedeset grama skanka, dva grama heroina i oko 250 grama materije za koju se sumnja da je kokain, nađeno je nedaleko od mjesta gdje je uz pratnju devet vozila s dvadesetak pripadnika SIPE, spaljeno 700 kilograma droge zaplijenjene u policijskim akcijama.