latinica  ћирилица
06/08/2018 |  11:24 ⇒ 12:21 | Autor: SRNA

Pomen poginulima srpskim borcima u Srednjoj Slatini

U Srednjoj Slatini kod Šamca služen je parastos za poginule u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu i poručeno da se nikada ne smiju zaboraviti oni koji su živote dali za slobodu Republike Srpske.
U Srednjoj Slatini kod Šamca služen parastos - Foto: SRNA
U Srednjoj Slatini kod Šamca služen parastosFoto: SRNA

Sveštenik jerej Dragan Pavlović služio je pomen za 12 poginulih boraca Vojske Republike Srpske, tri civilne žrtve rata i tri pripadnika vazduhoplovne jedinice koji su poginuli početkom 1992. godine kada je njihov helikopter oboren u Srednjoj Slatini.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić rekla je da su se danas poklonili onima koji su platili najveću cijenu za odbranu Republike Srpske.

"Dužnost svih nas je da nikada ne zaboravimo njihovu žrtvu", rekla je Trivićeva.

Predsjednik mjesne boračke organizacije Despo Despić rekao je da se parastos poginulim borcima i civilima služi od 2002. godine kada je sagrađen spomenik na kojem su uklesana imena šest poginulih boraca iz Srednje Slatine i šest boraca koji su u vrijeme pogibije živjeli u ovom mjestu.

"Danas odajemo dužnu poštu svim poginulim borcima. Njihova djela ne smijemo nikada zaboraviti, jer su nam oni izvojevali slobodu u kojoj danas živimo sa svojim porodicama", rekao je Despić.

Porodice poginulih, predstavnici lokalne vlasti i mjesne boračke organizacije prislužili su svijeće i poližili vijence kod spomenika.