latinica  ћирилица
06/08/2018 |  11:45 ⇒ 18:18 | Autor: RTRS

U UKC-u Srpske parastos poginulim radnicima u odbrambeno-otadžbinskom ratu

U Univerzitetsko - kliničkom centru Republike Srpske služen je parastos poginulim radnicima u proteklom odbrambeno - otadžbinskom ratu.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske služen je parastos za pet radnika ove zdravstvene ustanove, koji su dali život za odbranu Srpske. Osim porodica poginulih, parstosu je prisustvovalo i rukovodstvo Kliničkog centra.

Među pet stradalih radnika UKC-a Srpske je i Goran Kajkut. Njegova majka Milosava, iako tužna zbog izgubljenog sina jedinca, kaže da joj znači podrška Goranovih kolega i UKC-a.

"Hvala im što nas se sjećaju, što nas pozivaju na parastos i što nas nisu zaboravili", kaže Milosava.

UKC svake godine obilježava sjećanje na svoje poginule radnike, svoje heroje, naglasio je generalni direktor Vlado Đajić. Kaže , porodicama poginulih boraca UKC će nastojati da svake godine obezbijedi fizikalnu terapiju u banji.

"Nastojali smo da riješimo njihove osnovne egzistencijalne probleme i pratimo njihova zdravstvena stanja, a omogućićemo im i banjska liječenja", istakao je Đajić, dodajući da su porodicama poginulih radnika uručene simbolične novčane pomoći u zakonskim okvirima.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Banjaluka Goran Rogić rekao je novinarima da današnji parastos ima za cilj da se nikada ne zaborave poginuli borci koji su dali svoje živote za stvaranje Republike Srpske.

"Kažu da ne umiru oni koji se sahranjuju, već oni koji se zaborave, a mi radimo na tome da se to ne desi", poručio je Rogić.

Rogić je rekao da je rukovodstvo UKC porodicama poginulih radnika ovog centra uručilo novčanu pomoć od po 1.000 KM.

Nakon parastosa i prisluživanja svijeća kod spomen-ploče poginulim radnicima UKC-a članovi porodica poginulih, rukovodstvo UKC, predstavnici grada Banjaluka, Boračke organizacije grada Banjaluka i sindikata položili su vijence i cvijeće.