latinica  ћирилица
06/08/2018 |  13:54 ⇒ 18:05 | Autor: SRNA

Špirić: Srbi 7. oktobra imaju izbor između "halal saveza" i patriota

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da je "takozvani Savez za promjene u Sarajevu bio najkonstruktivniji dio probosanske politike" i da će Srbi na opštim izborima 7. oktobra imati jednostavan izbor između "halal saveza" i patriotskog saveza na čelu sa SNSD-om i Miloradom Dodikom.

Špirić je rekao Srni da je "takozvani Savez za promjene, predvođen SDS-om, na izborima 2014. godine odlučio da ignoriše volju srpskog naroda" i pristao da na Republiku Srpsku gleda iz vizure "sarajevske čaršije pod sloganom što manje Srpske to više BiH".

"Činili su sve da političko odlučivanje Srba premjeste iz Banjaluke u Sarajevo pod sloganom da se Sarajevo pita. Četiri godine omaložavajući i podrivajući institucije Srpske putem srpskih vezira oličenih u srpskim ministrima u Savjetu ministara prerasli su u "halal savez". U Sarajevu su bili najkonstruktivniji dio probosanske politike dok su u Narodnoj skupštini Republike Srpske djelovali destruktivno i nerijetko pozivali na nasilje i destrukciju", istakao je Špirić.

Prema njegovim riječima, u pomenutom političkom bloku zaboravljaju da srpski narod zna da svaki glas za njih na izborima 7. oktobra jeste glas za SDA i njene političke satelite koji pokušavaju da se zovu Savezom za pobjedu.

"Pravo pitanje je ko će biti poražen ako su oni Savez za pobjedu. Iz ugla sarajevske čaršije pobjeda podrazumijeva poraz Republike Srpske. Odgovor 7. oktobra biće jednostavan za Srbe koji biraju između "halal saveza" i patriotskog saveza na čelu sa SNSD-om i Miloradom Dodikom. Odgovor je jednostavan – da se Republika Srpska pita", zaključio je Špirić.