latinica  ћирилица
06/08/2018 |  14:09 | Autor: SRNA

Otvoren obnovljeni Dom kulture u Srednjoj Slatini

Obnovljeni Dom kulture u Srednjoj Slatini kod Šamca, u koji je uloženo 43.000 KM, danas je otvoren i služiće kao mjesto okupljanja 250 Srba i Hrvata koji žive u tom mjestu.
Obnovljeni Dom kulture u Srednjoj Slatini kod Šamca - Foto: SRNA
Obnovljeni Dom kulture u Srednjoj Slatini kod ŠamcaFoto: SRNA

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je da je u obnovu opština uložila 21.000 KM, Ministarstvo civilnih poslova BiH sa 15.000 KM, a 7.000 KM su donirali ljudi iz dijaspore koji su porijeklom iz Srednje Slatine.

"Ovaj objekat će biti od posebne koristi za mlađe generacije kojih je mnogo u ovoj maloj mjesnoj zajednici. Obnovljeni Dom kulture služiće za održavanje raznih manifestacija kojih će, nadam se, u narednom periodu biti još više", rekao je Milićević.

On je podsjetio da se ovih dana u skoro svim mjesnim zajednicama na šamačkom području izvode infrastrukturni radovi, što je i cilj opštinske uprave da se u budućnosti posveti razvoju infrastrukture.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Srednja Slatina Cvijan Pajić zahvalio se opštini na obnovljenom Domu kulture, te istakao da mještani sada imaju mjesto gdje mogu da se druže.

Otvaranju Doma kulture u Srednjoj Slatini prisustvovali su predsjednik Skupštine opštine Šamac Nikolina Škrbić i predsjednik Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Prosvjeta" Marija Marić.