latinica  ћирилица
06/08/2018 |  14:21 ⇒ 18:40 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva sa opštinskim rukovodstvom Novog Grada (FOTO)

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović u radnoj je posjeti opštini Novi Grad.

U zgradi Opštine održan je radni sastanak na kome je prisustvovala predsjednica Vlade Željka Cvijanović, ministar finansija Zoran Tegeltija, poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Vanja Bajić i načelnik Opštine Novi Grad Miroslav Drljača. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Novom Gradu da je Vlada Srpske obezbijedila 120 miliona KM koji se plasiraju u različite projekte širom Srpske.

Cvijanovićeva je nakon sastanka sa načelnikom opštine Novi Grad Miroslavom Drljačom rekla da se u ovoj opštini realizuju projekti vrijedni 1,4 miliona maraka.

"Sve su to važni projekti, a većina sredstava dolazi iz javnih investicija iz sredstava Vlade Srpske. Imamo određen broj projekata na osnovu podrške Vlade Srbije kroz programe `Srbija jedan` i `Srbija dva`. Naravno da to predstavlja poseban aktivizam i daje posebnu dinamiku", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Prema njenim riječima, riječ je o projektima od lokalne putne infrastrukture do rekonstrukcije škola i izgradnje vodovoda, što sve zajedno znači poboljšanje uslova života za građane.

Načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da je iznos sredstava odobren od Vlade Srpske za ovu opštinu rekordan u posljednjih četiri do pet godina i garantuje da će svi planirani projekti biti završeni.

"Smatramo da je Vlada svojim aktivnostima omogućila dalji razvoj Novog Grada jer nam je jedna od preokupacija da se radi na investicijama, posebno u seoskom području gdje živi dvije trećine stanovnika naše opštine", rekao je Drljača.

Prema njegovim riječima, do kraja godine u ovoj opštini biće realizovana 123 projekta.

Izvor: RTRS/SRNA