latinica  ћирилица
06/08/2018 |  14:23 | Autor: SRNA

Čubrilović čestitao juniorima Srbije titulu šampiona Evrope

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Košarkaškom savezu Srbije osvajanje titule šampina Evrope u košarci za juniore u Letoniji.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

"Svim košarkašima, selektoru, trenerima i stručnom štabu muške juniorske Košarkaške reprezentacije Srbije upućujem najsrdačnije čestitke za odličnu igru i izuzetan sportski duh kojim ste pokazali da pripadate naciji koja njeguje košarkašku tradiciju i postiže najviše rezultate", naveo je Čubrilović u čestitki predsjedniku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću, počasnom predsjedniku Saveza Borislavu Stankoviću i selektroru juniorske reprezentacije Aleksandru Bućanu.

Čubrilović je najsrdačnije čestitke uputio u svoje i u ime Narodne skupštine Republike Srpske, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

On je rekao da juniorska košarkaška reprezentacija Srbije na najbolji način predstavlja srpski narod na međunarodnom polju i potvrđuje tezu da smo jedna od dominantnijih košarkaških nacija.

Јuniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je sinoć zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Letoniji pobjedom u finalu nad domaćom selekcijom rezultatom 99:90.