latinica  ћирилица
06/08/2018 |  18:01 ⇒ 19:50 | Autor: SRNA

Cvijanović: Priča o "Elektroprivredi" je izmišljotina opozicije

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je zanimljivo kako predsjednici SDS-a i PDP-a Vukota Govedarica i Branislav Borenović reaguju na vijest o navodnom poklanjanju "Elektroprivrede Republike Srpske" koju su sami plasirali.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Na pitanje Srne da prokomentariše tvrdnju SDS-a i PDP-a o navodnom poklanjanju "Elektroprivrede Republike Srpske" kao uslugu za skidanje američkih sankcija predsjedniku Republike Miloradu Dodiku, Cvijanovićeva je istakla da je to "najobičnija izmišljotina koja ne zavređuje poseban komentar".

"Kad smo već kod 'Elektroprivrede', treba podsjetiti Borenovića i Govedaricu da su njihovi partijsku ministri u Savjetu ministara prihvatili Reformsku agendu u kojoj je bila predviđena privatizacija te kompanije iako su javno zagovarali suprotan stav. Tek je na intervencije Vlade Republike Srpske ovaj zahtjev izbrisan iz Reformske agende", naglasila je premijer Srpske.

Što se tiče izjave Govedarice o stanju u kojem se nalazi Republika Srpska, Cvijanovićeva je rekla da može samo da mu poruči da se ona nalazi u neuporedivo boljem stanju nego što je bila onda kad su SDS i PDP bili na vlasti u Srpskoj, te da se iz svojih sarajevskih fotelja nisu obračunavali sa građanima i institucijama Srpske finansijska situacija bi bila još bolja.

"I pored takve njihove opstrukcije, postigli smo rekordne makroekonomske pokazatelje kad je riječ o broju zaposlenih i pokrivenosti uvoza izvozom, dok je nivo zaduženosti sveden na 38 odsto. Povećane su penzije i plate i još će rasti u narednom periodu", istakla je Cvijanovićeva, podsjetivši da je Vlada samo u ovoj godini plasirala više od 120 miliona KM u opštine širom Srpske.

Ona je naglasila da su "Borenović i Govedarica kadri jedino da izmišljaju priče o političkim protivnicima i da klimaju glavom pravdajući političke promašaje i nesposobnost svojih kadrova u Sarajevu".

"Dakle, ta priča o 'Elektroprivredi Republike Srpske' je najobičnija laž, plasirana izmišljotina da bi opozicionari imali oko čega da se oglase", rekla je Cvijanovićeva.