latinica  ћирилица
06/08/2018 |  18:40 ⇒ 07/08/2018 | 07:29 | Autor: RTRS

Premijerka Cvijanović u Novom Gradu sa rukovodstvom i predstavnicima koalicionih partnera (FOTO)

Predsjednica Vlade Republike Srpske danas je oravila u radnoj posjeti opštini Novi Grad. Sa načelnikom ove opštine, Miroslavom Drljačom, razgovarala je o infrastrukturnim projektima, a sa predstavnicima vladajuće koalicije o programskim ciljevima. To je, zaključeno je na sastanku, apsolutna pobjeda pojedinačnih kandidata, koji su zajednički kandidati koalicije.

Vlada Srpske ove godine je za projekte širom Srpske obezbijedila 120 miliona maraka. Riječ o projektima izgradnje i rekonstrukcije lokalne putne infrastrukture, vodovodne mreže, rekonstrukcije škola. Značajno se ulaže i u Novi Grad.

"U 2018. godini za Novi Grad realizuje se i investira oko 1,4 miliona KM. Sve su to važni projekti, a većina sredstava dolazi iz javnih investicija iz sredstava Vlade Srpske. Imamo određen broj projekata na osnovu podrške Vlade Srbije kroz programe `Srbija jedan` i `Srbija dva`. Naravno da to predstavlja poseban aktivizam i daje posebnu dinamiku", istakla je premijerka.

Zahvaljujući podršci Vlade Srpske, svi planirani ovogodišnji projekti biće realizovani, poručuje rukovodstvo opštine Novi Grad, nakon sastanka sa premijerkom Srpske. Јedan od ciljeva je investiranje u seoske sredine, jer na području ove opštine, dvije trećine stanovništva živi na selu.

Željka Cvijanović u Novom Gradu (Foto: RTRS)

"Moramo istaći da je iznos investicija rekordan u zadnjih četiri ili pet godina i da garantuje da će se sva 123 projekta biti završena u toku ove godine. Smatramo da je Vlada svojim aktivnostima omogućila opštini dalji razvoj ", rekao je načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača.
Materijal: 8388 – od 00, 18 do 00, 34

Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednica SNSD-a prisustvovala je i sastanku koalicionih partnera u Novom Gradu, SNSD-a, DNS-a i SP-a. Sve je usaglašeno, kako navode, radi izborne pobjede koalicionih kandidata.

Sastanak sa predstavnicima koalicionih partija (Foto: RTRS)

Snježana Rajilić, predsjednica OO SNSD-a Novi Grad, istakla je da je potrebno definisati način na koji će, kako kaže, ponovo pobijediti u Novm Gradu i pokazati da je ovo grad u kojem vlada SNSD, DNS i SP.

Mirko Zgonjanin, predsjednik SO Novi Gra, rekao je da su se danas dogovorili kako će nastupiti u predizbornom i izbornom periodu.

"Zajedniči nam je cilj, a to je pobjeda kandidata SNSD-a, DNS-a i SP-a, a time i ostavrenje zajedničkih ciljeva", dodao je Zgonjanin.

Zoran Kukavica, predsjednik OO SP-a istakao je da je na koalicionom satanku dogovorena puna i bezuslovna podrška zajedničkim kandidatima SNSD-a, DNS-a i SP-a.

Premijerka Cvijanović je nagalasila da u ovoj opštini koalicija odlično funkcioniše.

"Naš programski zadatak i politički cilj jeste apsolutna pobjeda pojedinačnih kandidata, koji su zajednički kandidati naših partija. Takođe želimo da kao koalcija ostvarimo 51 odsto podrške glasača i naravno da nastavimo rad bez ikakvih remećenja i da se odmah se implementuraju rezultati", dodala je ona.

Tri političke stranke, na sastanku u Novom Gradu, jasno su precizirale političke ciljeve i metodologije rada za naredni period, istakla je Cvijanovićeva.