latinica  ћирилица
07/08/2018 |  21:21 | Autor: RTRS

Đoković preko Bašića do drugog kola!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, savladao je Mirzu Bašića u dva odigrana seta na startu Mastersa u Torontu. Đoković je tako ostvario pobjedu u svom prvom singl meču poslije osvajanja Vimbldona, rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 7:6(3).

Srpski teniser je trebalo da igra protiv Korejca Hjeona Čunga, kojem je "dugovao" za poraz u četvrtfinalu Australijan Opena, ali je omaleni azijski teniser predao meč neposredno prije njegovog početka.

Bašić je tu upao kao "laki luzer" i bivšem broju jedan, koji doduše nije bio na prepoznatljivom nivou, pružio sasvim pristojan optor.

Đoković je ušao u meč servirajući dobro, ali je pravio neke nesmotrene greške. Brejk je ipak došao brzo, u drugom servis gemu bosanskohercegovačkog tenisera.

Nastavio je Srbin da servira u istom ritmu i, iako nije došao do ubjedljivije prednosti, mirno je priveo prvi set kraju.

U drugom je bila slična priča, a u sedmom gemu seta Novak dolazi do novog brejka. Ipak, veoma neočekivano, Bašić, poslije ogromnog broja Đokovićevih grešaka, dolazi do ri-brejka i poravnava rezultat, a zatim svojim servisom dolazi do prednosti.

Nekako je Đoković zatim uspeo da dođe do 6:5 i servisa, ali nastavio da rivalu poklanja poene. Prvu brejk loptu je u tom svom servis gemu spasao, ali je prilikom druge napravio novu duplu servis grešuku i set je otišao u taj-brejk.

Tu ipak Novak nije imao veći problema. Odmah je poveo i tu prednost je, prije svega dobrim servisima, ali i velikim greškama Bosanca, zadržao do kraja nezvaničnog trinaestog gema seta i zasluženo prošao narednu rundu.

U drugom kolu srpski broj jedan sastaje se sa domaćim teniserom Piterom Polanskim, koji je prethodno bio bolji od Australijanca Metjua Ebdena.

Srbin ne brani nijedan ATP bod na ovom turniru, s obzirom da prošle godine nije ni nastupao, a eventualnim osvajanjem trorfeja, uz 1.000 bodova, inkasirao bi i 1.020.425 dolara.

Ranije u toku dana poražen je Filip Krajinović, od njega je bio bolji Karen Kačanov, a istu sudbinu doživio je i bosanskohercegovački teniser Damir DŽumhur, kojeg je u dva seta eliminisao Grk Stefanos Tstispas.