latinica  ћирилица
08/08/2018 |  10:51 | Autor: SRNA

Јednomjesečni pritvor osumnjičenom za ubistvo u Gornjem Liplju

Okružni sud u Doboju odredio je jednosmjesečni pritvor licu iz Teslića čiji su inicijali M.D. /23/ osumnjičenom za ubistvo lica I.M. tokom vjerskog skupa u blizini manastira u Gornjem Liplju, saopšteno je iz dobojskog Okružnog tužilaštva.
Sud u Doboju - Foto: RTRS
Sud u DobojuFoto: RTRS

Pritvor je određen zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo i vanrednih okolnosti koje ukazuju na postojanje opasnosti od remećenja javnog reda.

M.D. je osumnjičen da je u nedjelju, 5. avgusta, nakon verbalnog sukoba, više puta ubolo nožem u grudni koš i stomak I.M. koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta, navodi se u saopštenju.

Nakon ispitivanja M.D. u ponedjeljak, 6. avgusta, postupajući tužilac je dostavio Okružnom sudu u Doboju prijedlog za mjeru pritvora uz obrazloženje da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi mogao ponoviti isto ili slično krivično djelo, budući da je riječ o licu sklonom vršenju krivičnih djela protiv života i tijela, protiv kojeg se vodi krivični postupak za nanošenje teških tjelesnih povreda.