latinica  ћирилица
08/08/2018 |  12:49 ⇒ 12:56 | Autor: SRNA

Počela obnova krova na školi u Mišinom Hanu (FOTO)

Na zgradi područne škole "Milutin Bojić" u Mišinom Hanu kod Banjaluke danas je počela sanacija krova za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 19.000 KM, potvrđeno je u gradskom Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.
Obnova krova na školi u Mišinom Hanu - Foto: SRNA
Obnova krova na školi u Mišinom HanuFoto: SRNA

Radove izvodi preduzeće Gradprom, a na ovoj školi koja je dodatno oštećena tokom olujnog nevremena krajem jula, planirana je i zamjena stolarije za šta će sredstva obezbijediti Vlada Republike Srpske.

Osim radova na školi u Mišinom Hanu, u toku je rekonstrukcija više školskih objekata na području grada, za šta su sredstva obezbijeđena gradskim budžetom ili u saradnji sa Vladom Republike Srpske i UNDP-om kroz projekat energetske efikasnosti.

Na 19 školskih ustanova tokom ove godine biće obavljene popravke u vrijednosti od 2,5 miliona KM.

U Odjeljenju navode da je u toku je rekonstrukcija krova na centralnoj školi "Јovan Dučić" u Zalužanima koju gradska uprava finansira sa 34.504 KM, a izvodi preduzeće Zoring iz Srpca.

Kako bi đaci od jeseni imali bolje uslove za rad, uvodi se i centralno grijanje u područnoj školi u Česmi, za šta je obezbijeđeno 23.868 KM, a uz pomoć novca iz fondova UNDP-a, ova škola će biti proširena za još jednu učionicu.

U petak, 10. avgusta, trebalo bi da počne rekonstrukcija krova škole "Ivan Goran Kovačić" za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 36.565 KM.

Grad je za OŠ "Petar Kočić" odobrio 4.000 KM za sanaciju dimnjaka, dok je područnoj školi u Aginom Selu odobreno 18.122 KM za obnovu fasade.

Uskoro bi trebali početi radovi u školama "Miroslav Antić" kojoj je odobreno 30.000 KM za rekonstrukciju krova, "Branko Ćopić" 17.000 KM za sanaciju mokrih čvorova, dok je školi "Đura Јakšić" odobreno 25.814 KM za zamjenu dijela stolarije.

U Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u naselju Obilićevo nova školska godina započeće u boljim uslovima, jer su učionice "utopljene" putem projekta energetske efikasnosti UNDP-a, dok je Vlada Republike Srpske finansirala nabavku novih peći za kotlovnicu.

Kada je riječ o rekonstrukciji školskih objekta koji će biti realizovani u saradnji sa partnerima, jedan od najznačajanijih projekata je obnova Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku, vrijedna 760.000 KM.

Sredstva su dobile i dvije srednje škole i to Tehnička za sanaciju krova i Elektrotehnička za zamjenu stolarije i dijela starih radijatora.