latinica  ћирилица
09/08/2018 |  12:20 | Autor: SRNA

Vučić za razgraničenje sa Albancima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima i da to ne krije.
Beograd - Priština - Foto: ilustracija
Beograd - PrištinaFoto: ilustracija

- To je politika koju predstavljam - za razgraničenje sa Albancima, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne... To da imamo teritoriju za koju se ne zna ko i kako je tretira i šta kome pripada, to je uvijek izvor potencijalnog sukoba, nedaća i mnogo problema - rekao je Vučić.

On je ocijenio da ne zavisi od Beograda da li će se u tome uspjeti, te dodao da je bezbroj puta rekao da je "za tango potrebno dvoje".

Vučić je rekao da, za razliku od Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja, pojedinih zapadnih predstavnika i od "svih u domaćoj javnosti koji sve znaju", ne može da govori o nečemu o čemu se razgovara, jer bi time rušio poziciju Srbije i otvarao karte Srbije prije nego što je vrijeme za to.

- Kada budemo bili blizu bilo kakvog mogućeg rješenja /za Kosmet/, jasno i nedvosmleno ću reći građanima Srbije šta o tome mislim. Ako ikada budemo u prilici da donosimo rješenje, to treba da bude sveobuhvatan paket, koji se tiče mnogo toga, a nimalo uprošćen i jednostavan kao što neki zamišljaju - istakao je Vučić.

On je naveo da ne želi da se "prepucava" sa prištinskim zvaničnicima koji govore da nema promjene granica bez rata, da hoće jedinstveno Kosovo i Metohiju, da će se proširiti na Preševo...

- Mi da ništa ne dobijamo, za Srbe nema ništa, a za njih dodatno proširenje granica? Čestitam samo naprijed. A da li će da bude... Sami znate odgovor - naveo je Vučić.

Govoreći o ustašstvu u Hrvatskoj i napadima na njega, Vučić je rekao da je vidio da je bio vrlo popularan u Glini na koncertu pjevača ustaških pjesama Marka Perkovića Tompsona, gdje su mu uzvikivali uvredljive parole.

- Tada sam vidio da moja popularnost u Hrvatskoj vrtoglavo raste - dodao je Vučić, navodeći da Hrvati "mogu da prihvate i Antu Pavelića, ako hoće".