latinica  ћирилица
09/08/2018 |  14:24 ⇒ 16:00 | Autor: SRNA

Unaprijediti odnose Srpske i Indije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da Republika Srpska gaji prijateljske odnose sa Indijom i da želi da se ti odnosi unaprijede na ekonomskom, kulturnom i svakom drugom realnom planu.
Predsjednik Srpske i ambasador Indije - Foto: RTRS
Predsjednik Srpske i ambasador IndijeFoto: RTRS

Tokom današnjeg sastanka sa nerezidentnim ambasadorom Indije za BiH Rahulom Čabrom u Bijeljini, Dodik je zahvalio za sve veći angažman Indije u projektima u Republici Srpskoj.

Dodik je indijskom ambasadoru zahvalio i za stipendije koje dodjeljuju mladim studentima za studiranje u Indiji, na indijskom parku prijateljstva koji će Indija graditi u Milićima, kao i bliskoj saradnji i projektima sa Banjalukom i još niz gradova u Republici Srpskoj.

Dodik i Čabra su se dotakli i aktuelne migrantske krize u BiH koja postaje ozbiljan problem, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Indijski ambasador je uvjeravao predsjednika Srpske u odlučan stav Indije da će, ukoliko se na teritoriji BiH eventualno pojavi neko od migranata iz Indije, predstavnici države Indije lično ih vratiti nazad, navedeno je u saopštenju.

Predsjednik Srpske i indijski ambasador razgovarali su i o ostalim aktuelnim političkim i ekonomskim pitanjima u BiH i regionu, pri čemu je Dodik istakao da na predstojećim izborima očekuje veliku pobjedu SNSD-a i vladajuće kalicije u Republici Srpskoj i njihovih kandidata.