latinica  ћирилица
09/08/2018 |  16:19 | Autor: SRNA

Ćorić: PDP i SDS da objasne građanima sve o otkrivanju skandaloznog spomenika

SNSD poziva SDS i PDP, odnosno njihov kadar u Savjetu ministara i na čelu opštine Gacko, da objasne građanima Republike Srpske kako je moguće da nisu znali za otkrivanje skandaloznog spomenika u Fazlagića Kuli i angažman Oružanih snaga BiH na tom sramnom događaju ili kako je moguće da su znali a da su prećutali, te šta će preduzeti tim povodom, rekao je Srni predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić.
Predsjednik GO SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić - Foto: SRNA
Predsjednik GO SNSD Bijeljina Nedeljko ĆorićFoto: SRNA

"Mladena Ivanića i Borisa Јerinića pitamo kako su dozvolili da se Oružane snage BiH upotrebljavaju u takve svrhe i na zahtjev Islamske zajednice i zašto ni nakon saznanja o skandalu nisu ništa učinili", naglasio je Ćorić.

On je rekao da SNSD pita načelnika opštine Gacko Milana Radmilovića iz SDS-a kako će izaći pred svoje Gačane čije pretke su pobili stanovnici Fazlagića Kule koji dobiše spomenik po sred opštine Gacko, te šta će on kao načelnik preduzeti tim povodom.

"Pozivamo PDP i SDS da se izjasne da li je spomenik podignut uz njihovu prećutnu saglasnost zbog muslimanskih glasova na koje računaju Mladen Ivanić i Vukota Govedarica u oktobru", naglasio je Ćorić.