latinica  ћирилица
10/08/2018 |  11:37 ⇒ 17:48 | Autor: RTRS

Banjaluka: Završetak radova na paviljonima do početka akademske godine

Radovi na obnovi paviljona "jedan" i "dva" Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci trebalo bi da budu završeni do početka akademske godine u oktobru, rekao je danas ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.
Banjaluka: Studentski paviljon-radovi - Foto: SRNA
Banjaluka: Studentski paviljon-radoviFoto: SRNA

Obnova 1. i 2. paviljona banjalučkog Studentskog centra "Nikola Tesla", trebalo bi da bude završena do početka nove akademske godine. To je, nakon posjete paviljonima izjavio resorni ministar Dane Malešević. Dobre vijesti i za osnovce u Istočnoj Ilidži. Malešević je sa izvođačem radova potpisao ugovor o izgradnji fiskulturne sale i prostora uz salu Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš".

Slika od 3. maja, kada je izvođač radova počeo rekonstrukciju i današnja sasvim su drugačije. Sa 3,3 miliona maraka, koje je Vlada Srpske izdvojila za bolje uslove studenata smještenih u studentskom domu biće uređene unutrašnje prostorije i menza, provedeno grijanje, zamijenjen dio stolarije, kao i vatro-dojave zbog čega studenti u ovim paviljonima neće smjeti da puše u sobama.

"Računamo da će se iznaći sredstva i za opremanje soba, jer vraćati stare ormare, krevete, dušeke i sve ono što je bilo iskislo u nevremenu, mislim da nema smisla", rekao je Malešević.

Direktor firme Proda-Mont iz Doboja Goran Rodić izrazio je nadu da će radovi na obnovi paviljona biti završeni u predviđenom roku, ili do 20. oktobra.

"Na paviljonu 2 urađeno je gotovo 90 odsto radova, na restoranu nešto manje kao i na paviljonu 1", rekao je Prodić i dodao da je, eventualno kašnjenje moguće kada je riječ o paviljonu 1, jer su studenti kasnije napustili taj objekat, nego što je prvobitno bilo dogovoreno.

Današnjim potpisivanjem ugovora u prostorijama ministarstva sa najpovoljnijim ponuđačem počinje izgradnja fiskulturne sale i prostora uz salu Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” u Istočnoj Ilidži, koju pohađa oko 750 učenika, za šta je izdvojeno 1,2 miliona maraka.

Rok za izvođenje radova je 90 dana. Podsjećamo da je ova škola izgrađena 2009. godine iz Razvojnog programa Republike Srpske sredstvima od 2.650.000 maraka. Sa dogradnjom fiskulturne dvorane, biće i potpuno završena.