latinica  ћирилица
10/08/2018 |  14:29 | Autor: SRNA

Marković: Pandurevićeva nije dostojna da izgovori ime Milorada Dodika

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković izjavila je Srni da /šef Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu/ "Aleksandra Pandurević nije dostojna da izgovori ime /predsjednika Republike Srpske i lidera SNSD-a/ Milorada Dodika iz prostog razloga jer se njen odnos prema Srpskoj značajno razlikuje od Dodikovog".
Milica Marković - Foto: nezavisne novine
Milica MarkovićFoto: nezavisne novine

"Njen odnos prema Republici Srpskoj i srpskom narodu iz entiteta iz koga i sama dolazi zasniva se na izdajničkoj i opasnoj politici koju SDS vodi u Sarajevu protiv Republike Srpske", ocijenila je Markovićeva.

Za razliku od Pandurevićeve, kaže Markovićeva, politika predsjednika Dodika je zaštitnički odnos i poštovanje prema Republici, srpskom nacionalnom pitanju, dostojanstvu srpskog naroda u Republici Srpskoj i, naravno, prema svim žrtvama koje su položile svoj život za Republiku Srpsku.

Markovićeva je naglasila da je Pandurevićeva za protekle četiri godine djelovala na matrici da "sav lopovluk i kriminal spava u entitetu Republika Srpska".

"Ona je koristila svaku moguću priliku i trenutak u Sarajevu da nablati i srpski narod i Republiku Srpsku i njene institucije koje su legalno i legitimno izabrane voljom glasača u Srpskoj. I činjenica da je dala intervju Radio Sarajevu govori da ona ustvari podržava i svojim izjavama podgrijava tvrdnje bošnjačkih političara da je Republika Srpska 'genocidna tvorevina', da sav lopovluk spava u Republici Srpskoj i da je Milorad Dodik za njih mnogo teško pitanje, kao što je i za Aleksandru Pandurević", rekla je Markovićeva.

Na žalost Pandurevićeve, istakla je Markovićeva, srpski narod u Republici Srpskoj cijeni i poštuje odnos predsjednika Republike prema entitetu i prema vlastitom narodu.

"To što radi i što su u Sarajevu radili Aleksandra Pandurević i SDS, nadam se da će glasači kazniti 7. oktobra i da ona više neće imati prilike da blati, omalovažava i gazi po Republici Srpskoj i svim vrijednostima koje u njoj postoje". navela je Markovićeva.

Pandurevićeva je danas za Radio Sarajevo izjavila da Dodik "ima panični strah od gubitka izbora". "On /Dodik/ ima istraživanja i veoma dobro zna kako stoji. On zna da će ovaj put izgubiti izbore", rekla je Pandurevićeva.